Planinsko društvo Lendava Domov Email Kontakt Planinsko društvo Lendava
Planinsko društvo Lendava
Planinsko društvo Lendava
Get the Flash Player to see this rotator.
Planinsko društvo Lendava
Planinsko društvo Lendava Domov Aktualno Plan Pomurska planinska pot O Lendavi Kolesarjenje Povezave Planinsko društvo Lendava

Vabimo vas na

21. POHOD PO POTEH MIŠKA KRANJCA

v soboto, 07. oktobra 2017

Start pohoda: ob 9:00 uri pri domačiji Miška Kranjca v Veliki Polani.
Pohodnike bo iz Lendave v Veliko Polano peljal avtobus od Hotela Lipa med 7:30 in 8:30 uro.

Trasa pohoda: Domačija Miška Kranjca Velika Polana - Mala Polana - mimo Copekovega mlina - zapornica na Ledavi - Dolga vas - Dolgovaške in Lendavske gorice - razgledni stolp Vinarium - Piramida - Miškove gorice - Supermarket TUŠ Kocet.

Pohod je po poti po kateri je dejansko hodil in v svojih literarnih delih opisal naš pisatelj Miško Kranjec. Obenem pot predstavlja del Pomurske planinske poti: žiga v Lendavi in Veliki Polani! Pot je primerna za vse kategorije pohodnikov od šolarjev do starejših udeležencev. Dolžina pohoda je približno 18 km, ki jih z lahkoto premagamo v petih urah.

»Ob večerih, posebej še jeseni, a tudi pozimi, dokler Mura ne zamrzne, se spreletavajo nad strugo divje race pa tudi divje gosi, a še druge ptice, ki se drže ob vodah. Spomladi in poleti pa nam ves dan grulijo po drevju divji golobi in grlice. Spomladi nam prepevajo kosi in slavci in še druge ptice. Ko spomladi vse zacvete - joj, to bi morala videti. In videti bi morala lepa jutra, ko sonce vzhaja. Pa spet pomladne povodnji bi morala videti, ko se voda razlije tako daleč, kakor ti nese oko, samo s čolni se tedaj vozimo... kot po morju. Pravijo, da je morje široko. Potem pa spet lovimo ribe, kakršne že pač hočemo jesti. - Poleti pa se včasih zapodijo črni ali žarjavi oblaki po nebu, strele švigajo na vse strani, treska, da joj, tudi v vodo, le v mlin nikdar.«
(odlomek iz Kranjčevega romana "Strici so mi povedali").

Pohod bomo zaključili v restavraciji TROICA v Lendavi (Supermarket TUŠ Kocet).
Nacilju bo za zainteresirane organizirano kosilo proti plačilu: lendavski bograč ali dunajski zrezek ali vegetarijanski meni (cena 5,00 EUR).
Planinski ples!

Pohodniki prejmejo kontrolni kartonček, za peti, deseti, petnajsti oz. dvaseti pohod pa spominski vrček (pütro)! Na trasi pohoda bo več postojank kjer pohodnike čaka okrepčilo.

Organizirani vzpon na stolp Vinarium (samo po stopnicah) za vse pohodnike, ki bodo imeli potrjen kartonček pohoda.

Informacije - kontakt:
Štefan Kozak, gsm 051 335 022

POHOD BO OB VSAKEM VREMENU!

22. POHOD PO MIŠKOVI POTI
iz Lendave v Veliko Polano bo
v soboto,  06. oktobra 2018!

Fotografije
 
Hitri dostop
 
Lebar, spletno oblikovanje Igor Lebar s.p.
Planinsko društvo Lendava
Planinsko društvo Lendava Izdelava: Lebar, spletno oblikovanje Igor Lebar s.p. Planinsko društvo Lendava